Stolejakt fra Krystallen 2021

Ved bruk av Stolpejakt appen får man opp flere alternative turer rundt om i Ringebu kommune. Et tips kan være å kombinere turen med UT.no appen for bedre kart med markerte stier.

Vi har testet ut de 4 nærmeste stolpene fra Krystallen (se under galleriet). På de 3 toppene har man veldig god utsikt. Man ser langt inn i Rondane og over til Venabufjellet. Noen av turene kan også kombineres med sykkel.

PS: Noen ganger kan det blåse litt, så lurt å ha med noe vindtett å ta på seg.

46 Segelstadseterkampen (middels)

Gå opp til Gudbrandsgard Hotell, og videre opp slalombakken. Det best er å følge en av grusveien som brukes av mannskapet som vedlikeholder bakken. Denne følger bakke/nedfart 7. Når man kommer opp til heien på toppen følger man en av flere stier sørover mot Segelstadseterkampen som er høyeste punkt i området,

På vei tilbake kan man ta en alternativ brattere vei. Da kan man følge en av stiene som når nedover mot Krystallen (rett før Olympiabakken, nedfart 1). Da går man forbi et skilt om Tårnfalken.

Denne turen er på rundt 3 timer. Vi hadde med oss en gutt på 4 år.

47 Kvitfjellet (middels)

Følg samme start som til Segelstadkampen, men gå litt nord-vestover når man kommer opp skibakken. Følg så merket ski videre mot Kvitfjellet

Fra Kvitfjellet er også sti videre til Hestknappen hvis man ønsker å ta flere stolper på samme tur, event gå samme vei tilbake.

48 Hestknappen (middels)

Hestknappen ligger lengst unna i avstand, men turen bort til toppen er i relativt lett terreng.

Gå forbi Gudbrandsgard Hotell og følg skiløypa noen km sørover. Her kan man følge løype merket med rød T frem til et hyttefelt rundt veien med samme navn (hestknappen). Følg sti opp til toppen. Denne er litt bratt, men var ingen problem for vår datter på 7 år.

Denne turen tok også rundt 3 timer t/r

50 Olavskilda (lett)

Den nærmeste og enkleste stolpen fra Krystallen er 50 Olavskilda. Den er satt rett bak parkeringsplassen til Gudbrandsgard Hotell. Det enkleste er å følge stien som går inn ved nordenden av parkeringsplassen (mellom parkeringen og Myrlivegen). Denne turen er under 30 min t/r.